Darnici sau dar nici…?

In care categorie te regasesti? Sunt oameni care sunt darnici si sunt oameni pe care ii auzi : Dar nici mie nu imi ajung, Dar nici eu nu am destui, Dar nici ….etc. Sunt si ei dar nici , nu? Intr-un alt mod. 

 As vrea sa ne regasim in prima categorie de oameni, cei care sunt darnici, intr-un cuvant, cei care sunt gata sa dea o mana de ajutor cand e nevoie si nu numai atunci, si chiar mai mult atunci cand e cazul.

Evident ca de multe ori de vorba de banii nostri, care ni se cer la biserica, la magazin, la vizitarea unui obiectiv, cu alte cuvinte, oricat am vrea nu ne putem detasa de ei. Vrem nu vrem, ne place sau nu, trebuie sa ii folosim. Mai mult de atat, pentru unii au ajuns un scop in viata, un mod de a trai sau un motiv de a se trezi dimineata devreme si a te culca cat mai tarziu si chiar a renunta la activitatile din biserica.

E vorba de ceea ce facem cu banii nostri pentru Domnul Isus. Pentru ca, la ura urmei de la El vin si acestia, chiar daca mergem la munca.

Invatam din Biblie ca e bine, ca se cere, sa dam 10 la suta din venitul nostru. Oare se refera la salar sau si ce mai castiga unii pe de-asupra? Cred ca este vorba totusi de fiecare banut care intra in buzunarul nostru.

 Cum dam? Din inima si cu dragoste? E greu…mai ales cand abia te descurci.

 As vrea sa te incurajez sa dai. Sa fii darnic. In primul rand pentru ca si Isus a facut-o si in al doilea rand pentru ca vei fi rasplatit.

Dumnezeu spune in Biblie sa il punem la incercare. Acest verset e pentru cei care scot cu greutate din punga lor. El va deschide zagazurile cerurilor, va turna belsug de binecuvantare si aici cred ca toti am vrea sa fim prezenti.

Poate nu ai dat, sau nu prea ai fost darnic pana acum. Pune-L pe Dumnezeu la incercare. Daruieste. Fii darnic. Vezi daca El e credincios la ce a promis. Si vei avea parte de multa binecuvantare.

Darnicia e mai mult de a da zeciuiala ta. E ceva de nu mai tine doar de o datorie. E ceva ce faci din dragoste.

Poti sa daruiesti la un misionar, o familie saraca, o biserica etc. Roaga-te ca Dumnezeu sa te indrume in directia potrivita.

Citeam de cineva care a ajuns sa dea 50 la suta din venitul lui. Si Dumnezeu l-a binecuvantat foarte mult.

Nu stiu daca am dat noi asa mult. Nu stiu daca o sa dam vre-odata. Stiu ca putem incerca sa dam cat mai mult, pentru ca ce dam pentru Dumnezeu ramane in veci. Ce tinem pentru noi se pierde.

Gandeste-te ca poate prin banii pe care ii dai vor fi salvate suflete pentru imparatia lui Dumnezeu si mare va fi rasplatirea ta. Poate banii pe care ii dai vor salva pe cineva de la moarte. Nu ai fi bucuros sa stii asa ceva?

Sunt doar niste ganduri, dar sper sa ne motiveze sau cel putin sa ne ajute sa ne gandim mai mult la altii. Sa ne motiveze la a fi darnici, la a da, la a ajuta, la a implini Cuvantul lui Dumnezeu.

~ de adicoroian pe 13 noiembrie 2008.

Un răspuns to “Darnici sau dar nici…?”

  1. frumos … adevarat ce spui tu aici 🙂

Lasă un comentariu